lotto

De lotto gewonnen, en nu….?

Stel je voor, je droom komt uit, je wint het grote lot. Euromillions of een zeer grote lottopot. Laat ons zeggen, een pot van meer dan 10.000.000 euro. Maar nu, wat gebeurt er dan, wat doe je ermee. In dit artikel gaan we op zoek naar lottowinnaars en kijken we wat ze met die grote som aanvangen. Ook de cel winnaarbegeleiding van de lotto werpt haar kijk op de zaak.

Maar nu even naar het moment zelf. De verandering die het briefje met winnende nummers ondergaat is werkelijk frappant te noemen. Van een briefje dat achteloos op de koffietafel, of verborgen onder wat andere paperassen ligt, wordt het opgewaardeerd naar een goudstuk. Bij de Lotto geven ze weer dat mensen een klein beetje paranoïde worden die eerste momenten. Ze steken het briefje in hun onderbroek op de weg naar hier en ze zijn er van overtuigd dat de mensen in hun ogen de miljoenen kunnen aflezen die ze zonet gewonnen hebben.

Eens aangekomen bij de Lotto krijgen ze een kopje koffie en het lot wordt gescand. Daarna wordt een flesje open gemaakt en de begeleiding gestart. Sommige mensen hebben daar meer nood aan dan anderen. Zo waren er de ouders van een jonge vrouw die net de lotto had gewonnen. Ze waren bang dat ze gekidnapt zou worden en wilden een chip met zendertje bij haar inplanten.

Het is belangrijk dat mensen eerst wennen aan het feit dat ze rijk zijn. De beste methode hiervoor is het geld gewoon op een zichtrekening te plaatsen en een reis te boeken van 2-3 weken. In die paar weken kunnen ze rustig nadenken over wat ze willen doen met het geld. Periodiek kunnen ze dan ook de zichtrekening raadplegen om dat geld te zien staan. Zo wennen ze aan het idee dat ze nu steenrijk zijn. In dat eerste gesprek krijgen de winnaars ook de visitekaartjes van een private banker van onder andere BNP Paribas, Belfius en ING.

Meestal zijn de mensen nog redelijk conservatief als ze het grote lot winnen. De meesten trakteren zichzelf op een reis en een nieuwe auto. Sommigen verhuizen of doen grote verbouwing maar verder dan dit gaat het niet. Bijna alle winnaars blijven werken, zij het misschien wat minder hard.

10520656_10152592589656970_7714624917357793235_n

De lotto organiseert ook terugkomdag onder ex-winnaars waar je van gedachten kan wisselen met andere “LOT-genoten”. De medewerkers van de Lotto gaan dan even op de parking kijken welke speeltjes de winnaars zich hebben aangeschaft.

Volgende tips worden nog meegegeven met de winnaars:

 1. Anonimiteit
  Standaard wordt de identiteit van winnaars bij ons in België niet meegegeven. Toch moet je hier de voor- en nadelen afwegen. Als je niks vertelt, dan stellen mensen zich vlug vragen als die nieuwe Range Rover voor de deur staat.
 2. Leen geen geld uit
  Geef die goede vriend liever een cadeau, iets waar hij al lang van droomt. Neem hem of haar mee naar het autosalon, laat hem de auto kiezen waar hij al een tijd van droomt en betaal de rekening. Zo zal hij/zij altijd aan je denken als ze met die auto rijden.
 3. Blijf actief
  Door actief te blijven en te blijven werken hou je de voetjes op de grond en hou je contact met je roots. Zo weet je je geld nog meer te appreciëren. Je kan perfect als vrijwilliger aan de slag als je minder wil werken.
 4. Stel een financieel plan op
  Plan wat je met je geld wil doen. Hoeveel je wil investeren, welk rendement je wil halen. Hoeveel je direct wil opdoen, … Je kan je hierin laten begeleiden door een private banker. Of je kan op het minst advies inwinnen.
 5. Geniet
  Dit is uiteraard de de hoofdbedoeling. Als je zo’n som wint is het de bedoeling dat je geniet van je geld. Het heeft geen zin dat je als een vrek met je krent op het geld blijft zitten. Waarom heb je anders met de Lotto meegespeeld. Het geld kan nu werken voor jou en je kan meer genieten.

yacht-consult-maak-kennis-met-de-gloednieuwe-riva-122-mythos-sol

Say Something